Silly: Aktuellt par för Umeå

Silly season puttrar på under ytan samtidigt som A3 Basket Umeås damer spelar spännande SM-finalserie och Umeå BSKT har en lite lugnare period.

Men det finns lite nytt att berätta.

Ett par som är aktuellt för Umeå är svenska forwarden Elin Gustavsson, tidigare 99 landskamper upp till U20 och collegespel på Colorado State, senaste säsongen proffs i Spanien,  samt norska forwarden Chris-Ebou Ndow.

– Jätteintressant. Chris och Elin vill bo i samma stad, men sedan ska allt passa, säger Umeå BSKT:s coach Jesper Gustavsson, som har löpande kontakt med tvåmetersmannen som senaste säsongen ledde Kongsberg Miners till ligaguld hemma i Norge.

– Jag har ju alla norrmän på min radar och har kollat på Chris i flera år. Inför förra säsongen ville han spela ute i Europa, men blev kvar i Norge även om det där blev Europa-spel som tog slut på två matcher, förklarar Jesper Gustavsson.

Kongsberg åkte ur Fiba Europe Cup direkt i första kvalfasen, men Chris hann med snittet 18,5 poäng och 15,5 returer per match. I norska ligan låg han runt 21 poäng + 10 returer per match.

– Nu är det så att både vi, Borås och Luleå har dragit i Chris, vi får se hur det blir, men klaffar det så kan det bli bra.

Även när det gäller Elin Gustavsson, 26-åring från Ängelholm, 187 centimeter med  finns fler intressenter än Umeå.  En grundregel varje silly season på damsidan är att både Luleå och Umeå försöker knyta till sig svenska toppspelare.

En återkommande sak under silly season är också att Umeå BSKT på senvåren arrangera en tryout.

– Vi siktar på att testa åtta spelare under tre dagar, den 21-23 maj. Vi vill gärna se dem spela mot våra egna gubbar som då finns i stan, redovisar Jesper Gustavsson, som dock inte har namnen på testspelarna riktigt klart.

När det gäller Uppsala-stjärnan Axel Nordström så håller Jesper Gustavsson kontakt.

– Men vi snackar om barn och familj och sådant. Klart att man hoppas och önskar att få en sådan spelare, men det där är en fråga för styrelsen, säger Jesper Gustavsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.