Silly: Ny amerikanska klar

Wetterbygden Sparks tog sig som nykomling till kvartsfinal mot Umeå. Huskvarna-klubben är tidigt ute med en förstärkning inför 2019/2020 och har kontrakterat  23-åriga amerikanske forwarden Sarah Saba.

Amerikanskan kommer närmast från SBS Ostrava i Tjeckien. Noterbart är att Sarah Saba inte spelade med Ostrava då laget mötte Umeå i europeiska ligan EWBL (en match som Umeå vann med hela 96-51). Saba kom in senare i det tjeckiska laget och spelade bara två matcher i EWBL.

I tjeckiska ligan slutade Ostrava på nionde plats, Saba, som uppges mäta 183 centimeter, spelade där tio matcher och snittade 13,7 poäng och 6 returer.

– Vi kände att vi blev begränsade när Alice Jernbergs rygg tackade för sig någon gång i vintras. Med henne försvann också fart och ett attackspel som vi saknat sedan dess och det är klart att vi hoppas att vi nu hittat detta i Sarah Saba. Att hon dessutom lyckats prestera så pass starkt nere i Tjeckien gör att vi hyser goda förhoppningar om att hon kan komma och bli en attraktion även i SBL, säger Wetterbygdens sportchef Dennis Aulander till klubbens hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.