Nära historisk final

Sverige är nära att ha en svensk spelare i NBA-final.

Efter nattens bortaseger med 110-99 är Jonas Jerebkos Golden State Warriors i ledning 3-0 i matcher mot Portland Trail Blazers. I NBA:s slutspelshistoria har inget lag lyckats komma tillbaka från 0-3 i matcher – så det ser bra ut för Jerebko.

På sin hemmaplan ledde Blazers fram till sista perioden, där Warriors tog över. Draymond Green levererade 20 poäng, 13 returer och 12 assists. Steph Curry 36 poäng på totalt många skottförsök (1 av 26) och straffkast (8 av 9).

I avsaknad av skadade Kevin Durant delas speltiden i regerande mästarlaget ovanligt mycket, i natt var det tolv gubbar som var inne. Jonas Jerebko fick nio minuter och det gav två poäng, tre returer och en assist.

Läget i NBA:s semifinaler;
Väst: Golden State-Portland 3-0.
Öst: MilwaukeeToronto 2-0.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.