Silly: Nykomlingen nästa drag

Liganykomlingen Djurgården Basket chockade så smått genom att värva Adam Ramstedt från mästarlaget Södertälje Kings. Nästa drag med ny pjäs blir att Djurgården hämtar in en amerikanske guard med tyskt pass.

27-årige pointguarden Derrick Wilson, 185 cm, kommer närmast från tre säsongen i danska ligan och allra senast med Svendborg där han på 14 matcher snittade 16,5 poäng, 5,6 returer och 5,2 assists

– Derrick Wilson är en komplett spelare som sätter lika stort värde i att spela anfall som försvar. Han är en ledare med stark karaktär och har hög spelintelligens, säger Djurgårdens coach Charles Barton senior.

Kuriosa är att denne Derrick Wilson en gång tidigare värvats till svenska ligan, det var 2017 då han skulle spela med Södertälje Kings. Men strax innan seriestarten kom Tobias Borg in i Södertälje och då dumpades Wilson som då återvände till danska ligan (Horsens).

x x x x x

Mario Blazevic tog SM-guld med Södertälje Kings – nu väljer han att satsa på studierna och civila karriären. Basketspel ska det bli ett snäpp ned med Tälje Knights.

x x x x x

Jämtland Basket nådde till semifinal i slutspelet och ekonomiskt gav det för verksamhetsåret ett bokslut på 150 000 kronor i vinst och därmed ökade det egna kapitalet till 331 000 kronor. Men allt är inte frid och fröjd i Östersund då klubben för närvarande inte löst ekonomin för kommande säsong.
– Vi bättre än vi någonsin varit, på alla plan, men står för första gången utan huvudsponsor, säger ordföranden Erik Westin till ÖP.

x x x x x

Från damligans horisont kan noteras att IK Eos i Lund får se sig om efter ny coach sedan Kevin Taylor Lundgren meddelat att han ska gå vidare i coachkarriären.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.