Blommor i håret?

If you’re going to San Francisco
Be sure to wear some flowers in your hair

Klassiska rader ur klassisk sång från 1967 (Scott McKenzie)

När vi nu skriver 2019 är frågan kanske mer vilka människor man kan möta om man åker till San Francisco.

I höst öppnar den nya arenan Chase Center i toppläge i staden, det handlar mycket om rader av stora konserter och annat – men arenan blir även ny hemmaplan för Golden State Warriors, som lämnat Oracle Arena i Oakland för en flytt knappt två mil till San Francisco.

I skrivande stund är inga biljetter släppta, men enligt planen ska det söndag den 6 oktober blir basketpremiär i Chase Center – med försäsongsmatch Golden State Warriors v.s. Los Angeles Lakers.

Hur lagen ser ut då har Bloggen ingen aning om. Warriors har två stora stjärnor som inte kommer att spela på väldigt länge, oavsett om de stannar i klubben eller inte (båda är så kallade fria agenter), alltså Kevin Durant som slet av en hälsena i NBA-finalserien, och Klay Thompson vars knäskada i sista finalen visade sig vara ett trasigt korsband. Steph Curry har i alla fall kontrakt även för nästa säsong och verkar ha klarat den tuffa säsongsavslutningen bra.
Budskapet från Warriors coach Steve Kerr är enligt ESPN att klubben ska träffa Durant och Thompson den här veckan för ett vänligt snack i andan ”vi vill gärna att ni stannar och hoppas att ni vill det, så får vi se vad som händer”.
Enligt silly season-rykten är Durant redo att flytta vidare medan Thompson är högaktuell för nytt femårskontrakt med Warriors.

I Lakers avgick typ alla efter missat slutspel den här säsongen och allt handlar nu om att komplettera LeBron James med spelare som kan vända Lakers situation. Pressen på nya coachen Frank Vogel lär inte bli något att leka med. På spelarfronten är silly seasons (hittills) största nyhet att Anthony Davis från New Orleans Pelicans ska ansluta till Lakers.

När det gäller årets MVP i finalserien, Torontos Kawhi Leonard, ska han enligt uppgift fundera mellan att ta ett flerårsavtal och stanna i Toronto – eller flytta till Los Angeles – men inte Lakers utan Clippers.

Vem som flyttar och vart återstår att se. Det enda Bloggen känner sig säker på är att en resa till San Francisco i höst vore trevligt.

If you’re going to San Francisco
You’re gonna meet some gentle people there

2 kommentarer

    • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

      Hoppsan, ha, ha, det blev ett Kings där bakom Los Angeles (en stund, nu uppdaterat). Lakers försöker i alla fall spela basket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.