Mera svenskt till Spanien

Det blir mera svenskt i Spanien kommande säsong då Blackebergs-produkten Linnea Rosendal skrivit på för Arxil Pontevedra i  andraligan LF2.

22-åriga shooting guarden/small forwarden, som mäter 185 cm, kommer från collegespel i USA med Mercer University i NCAA. Som startspelare har Rosendal snittat 30 min/match, samt nio poäng, två returer och 2,4 assists. I skyttet från trepoängsland har hon hållit fina 38 procent.

I blågul tröja har hon representerat Sverige i DU17, DU19, DU 20 och i damernas Universiaden-lag. Totalt 63 landskamper.

– Jag är väldigt exalterad att komma och spela för Arxil. Det verkar som en bra organisation och jag är tacksam för att starta min karriär som professionell basketbollspelare där, säger Linnea Rosendal i en kommentar på klubbens hemsida.

Under silly season har Linnea Rosendals namn förknippats med Luleå Baskets jakt på svenska spelare – men valet blev alltså spel som proffs i Spanien.

Bilden: Spanska klubben har presenterat sitt svenska nyförvärv på sin hemsida.

x x x x x

Uppdatering: Bloggen har tidigare i ett inlägg nämnt att Elsa Paulsson Glantz från Östersund efter college tackat nej till Luleå Basket för spel i spanska andraligan. Ny klubb för forwarden på 185 cm är Gran Canaria.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.