Järnmannen Jordan

Germain Jordans karriär som proffs tog fart i Umeå BSKT säsongen 2014/2015. Han stack från Umeå till Israel och hann även testa spel i Frankrike innan USA-forwarden förra säsongen dök upp i Djurgården Basket i svenska Superettan.

När Djurgården, som redan klara för uppflyttning till ligan, avslutade serien fanns Germain Jordan inte med – i slutet av mars debuterade han för Halcones Obregon i Mexico. Den nu 33-årige järnmannen spelade fram tills härom veckan i mexikanska sommarligan Cibacopa, På tre och en halv månad blev det 45 matcher (!) innan Obregon föll i sjunde avgörande match i semifinal. Germain Jordan snittade sin vana trogen bra siffror, 18,4 poäng + 7,1 returer + 2,7 assists.

Den 19 september inleds ligan i Mexico, LNBP.  Enligt vad Bloggen erfar så kommer Germain Jordan då att lira vidare i Mexico. Han kommer då att bland annat stöta på Eric Garcia – färsk svensk mästare med Södertälje som flyttar vidare till LNBP som 2019/2020 innehåller 18 lag.

Svenska liganykomlingen Djurgården Basket har å sin sida värvat en annan Umeå-bekanting = Yannick Anzuluni.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.