Klart: Umeås tredje spelare

Mitt i stekande sommarhettan presenterar Umeå BSKT sin tredje spelare till truppen inför säsongen 2019/2020.

Adam Presutti, är en 27-årig, 188 cm lång, kanadensisk komboguard  – som även har italienskt pass och alltså räknas som en EU-spelare.

– Adam kommer från en bra bakgrund i Kanada, där han växt upp och har gjort några år utomlands där han skaffat sig erfarenhet av Europeisk basket, bland annat i Italien och Slovakien. I Adam så får vi en ansvarsfull guard som skjuter bollen med bra procent och som inte behöver så mycket boll för att komma till bra avslut. Defensivt så är han kvick och van att hantera tuffa match-ups över hela golvet, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Säsongen 2018/2019 spelade Adam Presutti i Slovakien med liganian Nova Ves, där gjorde han 25 min/match med snittet 8,6 poäng, 2,8 assists och 1,8 returer. I skyttet hade han 54 träff på 131 trepoängsförsök (41,2%). 2017/2018 startade han säsongen i Valle d`Itria Martina Franca (Italien serie C) innan han gick till Nova Ves.
Nu i sommar har han lirat som inhoppare  i kanadensiska sommarligan CEBL med Hamilton Honey Badgers, det med 12 min/match,snittet;  tre poäng, en assist och en och en halv retur.

– Jag har inte spelat i den svenska ligan än men har hört att det är en väldigt talangfull liga. Jag har tittat på matchfilmer och gillar verkligen strukturen i den typen av basket som Umeå BSKT spelar, lika så de andra lagen. Tror personligen att det kommer att passa min spelstil bra, så jag är taggad på att hjälpa laget att vinna matcher och bli mer konkurrenskraftiga, säger Adam Presutti i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har Umeå gjort klart med Jacob Johansson (från Foria Basket, Italien), samt Callum Lawson (från college USA).

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.