Silly: Serie A nästa

Amerikanske guarden Corban Collins blev tvåa i poängligan (snitt 19,4 per match) när han förra säsongen representerade BC Luleå i Svenska Basketligan. Han sköt gärna trepoängare och landade i den statistiken på 38,4 procent över 2018/2019.

Det blev lagmässigt ingen succé för den upplagan av BC Luleå – men Collins fick ögonen på sig och är nu klar för Cantu i serie A i Italien. Klubben har denna dag presenterat sitt nyförvärv på hemsidan (bilden) och via sociala medier.

– Vi välkomnar Corban vi har fått utmärkta referenser på. Han kommer från en fantastisk säsong i Sverige och är en spelare med stor önskan att etablera sig även i ett högre mästerskap som Serie A, säger Cantus General Manager Daniele Della Fiori,

x x x x x

Noterbart är att ytterligare en spelare från svenska ligan är klar för serie A nästa säsong. Forwarden Mike Moore spelade med Borås Basket (snittade där 16,1 poäng + 6,3 returer, sköt 40,6% på treorna) och har sedan skrivit på för Virtus Roma.  I sommar har Mike Moore för övrigt varit med i NBA:s sommarliga med korta inhopp i tre matcher för Brooklyn Nets.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.