Silly: Värvar meriterad USA-guard

Norrköping Dolphins förstärker sitt damligalag med en meriterad guard från USA. 22-åriga Teniya Page kommer från collegespel med Penn State där hon snittade 19,2 poäng per match i ”Big Ten”, vilket gjorde henne till näst bästa poängplockare av alla i den serien och hon var 35:e bästa poängmakare i hela landet säsongen 2018/2019.

– Hon är väldigt mångsidig offensivt och kommer hjälpa oss på många sätt. Hon är en kreatör, som jag tror alla lag behöver, och hon har levererat under alla år på college, säger coach Kevin Taylor Lundgren till Dolphins hemsida.

Teniya Page förutspåddes att ha bra chans att bli draftad till WNBA, men så blev det inte och nu ska hon till Sverige för starten på sin proffskarriär. Guarden har haft otur med skador, bröt bland annat en fotled när hon sommaren 2017 var på träningsläger med USA:s U23-landslag – detta gjorde att hon missade en tredjedel av collegesäsongen 2017/2018, Även i slutet av 2018/2019 hade hon problem med en fotled och det spekuleras i om det påverkade utfallet i draften.

Noterbart är att hon slog ett collegerekord för Penn States damlag ”Lady Lions” genom att under sina år där som första spelare någonsin bokföra över 2000 poäng, 400 assists och 400 returer. hennes siffror blev: 2,108 poäng, 425 returer och 417 assists!

Teniya Page är den tredje amerikanskan in i ”nya” Dolphns. Tidigare har klubben värvat Leslie Robinson och Tanesha Sutton.

När det gäller svenska spelare är Rakel Gyberg klar. På väg in är en guard och en stor spelare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.