Silly: Tar med sig spelaren

Adnan Chuk lämnade Norrköping Dolphins för nya jobbet som coach för Lions de Geneve i Schweiz – nu är det klart att han tar med sig spelaren Jonathan Dubas som skrivit tvåårskontrakt.

Den 28-årige schweiziske forwarden spelade förra säsongen 33 matcher för Dolphins och hade på 17 min./match snittet 7,5 poäng och 5,2 returer. Han spelade i Norrköping även 2017/2018 men råkade då ut för en skada så det blev bara 5 matcher där han hade i snitt 10,8 poäng, 3,8 returer och 3,8 assists.

– Jonathan är en hård spelare, en krigare, som gör alla dessa saker som inte ses i statistiken, men som gör det möjligt för en grupp att ge sig en chans att vinna, säger Adnan Chuck till klubbens hemsida.

Adnan Chuk har med Dubas nio spelare klara för kommande säsong, så lagbygget närmar sig fullbordan. På ”att-göra-listan” finns att hitta en ledare som kan styra laget från bakplan. Enligt vad Bloggen erfar har Umeås Eric Gilchrese varit ett namn på Chuks lista. Den rutinerade amerikanske pointguarden ska dock ha tackat nej till jobb i Schweiz – precis som förra sommaren då Vedran Bosnic coachade Geneve och ställde samma fråga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.