Silly: Forwarden kvar i Umeå

Den fjärde spelaren som är klar för Umeå BSKT säsongen 2019/2020 är forwarden Anton Leth.

21-åringen på 191 centimeter, med Lidingö Basket som moderklubb, är därmed redo för sin tredje säsong i Umeå dit han kom efter studierna på BG Luleå.

Föra säsongen blev det ligaspel i 21 matcher med kortare inhopp på knappt fem min/match, snitt 1,2 poäng. Största insatsen var den när Umeå skrällvann 95-93 borta mot BC Luleå den 11 januari i år – då spelade Anton en matchvinnande roll under matchens senare del då han sköt åtta poäng på tolv minuter och var +11 i plus/minus.

– Det känns roligt att vara kvar i Umeå en säsong till! Jag känner verkligen att både coach och styrelsen tror på mig och jag hoppas att jag kan ta vara på den chansen i år, säger Anton Leth i ett pressmeddelande.

– Anton gör sin tredje säsong i klubben och har gått framåt varje säsong han varit med oss, han har stor förståelse för sporten och skjuter riktigt bra utifrån. Förra året hade han några otroliga toppar i vissa inhopp, bland annat bortavinsten mot Luleå då han var outstanding när matchen skulle avgöras. Denna säsong hoppas vi få se honom ta nästa kliv i sin utveckling, säger coach Jesper Gustavsson.

Bilden: Anton Leth har förlängt med Umeå BSKT.
Foto: Johan Löf.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.