Klart: Stjärnan stannar

Snacka om efterlängtat besked för basketfansen uppe i Luleå. Landslagsmannen Denzel Andersson blir kvar i BC Luleå. Åtminstone nästa säsong blir det inget spel utomlands – utan en femte säsong i svenska ligan med Luleå.

Forwarden på 203 cm, som fyller 23 i höst, snittade förra säsongen på 39 matcher 12,4 poäng, 6,2 returer och 1,5 assists. Skyttet var 62%-igt på tvåorna och snudd på 38%-igt på treorna. Han är en mycket bra försvarsspelare och hade en steal och en block per match.

– Det kom aldrig rätt erbjudande för min del. Jag har sagt det tidigare också att jag vill inte springa bort från Luleå. Jag trivs väldigt bra här, får spela mycket och har inga problem att stanna, säger Denzel Andersson i ett pressmeddelande.

– Jag och Denzel har haft en dialog sedan sista matchen. Vi har haft en bra dialog hela tiden och han har informerat mig om hur det ser ut. Om det hade dykt upp ett bra erbjudande från Europa hade det inte varit ett nederlag för oss utan en fjäder i hatten, säger klubbdirektör Lars Mosesson.

Positiva beskedet från Andersson innebär att BC Luleås coach Peter Öqvist nu kan gå vidare och välja ut den sista importspelaren till truppen 2019/2020. Sedan tidigare är det klart att USA-duon Brandon Rozzell och Quinton Upshur återvänder till Luleå.

BC Luleå har nio klara spelare i truppen 19/20

Nyförvärv: Daniel Eliasson (Umeå BSKT), Axel Nordström (Uppsala Basket).
Nygamla förvärv: Quinton Upshur (Mons-Hainaut, Belgien), Brandon Rozzell (Stjarnan, Island).
Förlängningar: Anton Kobylak-Berglund, Daniel Hansson, Tim Kearney, Brice Massamba, Denzel Andersson.
På väg in: En tredje jänkare plus två lokala spelare, kan bli Ville Larsson och någon till.

Bilden: Denzel Andersson.
Foto: BC Luleå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.