Test i Umeå – klar för ny klubb

U20-landslagmannen Gustav Moberg hälsade på Umeå BSKT i slutet på maj för en tryout. Det ledde inte till något – men nu har guarden, som med BG Luleå imponerat i basketettan, klart med ny klubb – som blir Norrköping Dolphins.

– Jag har följt Gustav under hans tid på Luleå BG där han utvecklats väldigt mycket. För att han ska kunna utvecklas ännu mer behöver han vara i en miljö där han tränar mot äldre spelare, som har mer erfarenhet och är större än han själv. Gustav kan bidra direkt med sitt skott från trepoängslinjen och dribbling. Han är också en bra bollförsvarare. Vi måste ha tålamod med att det tar lite tid att anpassa sig till seniorbasket och det ska bli spännande att se hur Gustav utvecklas denna säsong, säger Dolphins coach Mikko Riipinen till klubbens hemsida.

– Jag tycker det här är en bra möjlighet för mig att utvecklas, säger 19-åringen som har Tureberg Basket som moderklubb.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.