Klart: Umeås nye pointguard

Det som varit på gång ett tag är nu klart och Umeå BSKT har en ny pointguard. Det handlar om en spelare som kommer från samma landslag som BC Luleås senaste spetsförvärv LaRon Smith…

Den som landar i Umeå är Georgio Milligan, 29-årig pointguard på 188 cm med dubbla medborgarskap USA och Jungfruöarna (därav landslagsspelet med Smith).

– Jag har tittat på Georgio i tre år nu och äntligen fick vi chansen att flyga över honom. Milligan är en explosiv pointguard som både kan göra mycket poäng själv samt sätta upp andra spelare. Defensivt är han väldigt tuff och kommer även hjälpa oss med returtagningen, säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

Mer läsning: ”Är han så bra som vi hoppas…”

Senioråret på college spelade Milligan på Franklin&Marshall, en NCAA div III-skola, där han 2011/2012 snittade 18,9 poäng, 4,8 assists och 4,3 returer.

Senaste säsongen spelade han dels för Ostioneros de Guaymas i Mexico och Guaros de Lara i Venezuela.

Tidigare har han även spelat som proffs i Weissenhorn Youngstars, Tyskland, plus i Puerto Rico där han vunnit mästerskap med både San Ramon och Escazu.

I landslaget har Milligan bland annat haft en rad starka matcher när Jungfruöarna spelat i de amerikanska VM-kvalet, exempelvis noterade han den 21 februari 2019 hela 25 poäng, 11 returer och 4 assists i match mot Brasilien – som är en mycket stark basketnation.

Bildtext: Umeås nyförvärv Georgio Milligan spelar i Jungfruöarnas landslag, på bilden dribblar han förbi Isaac Sosa, Puerto Rico, i match som spelade 1 augusti i sommarens Pan America Games i Lima, Peru.
Foto: AP Photo/Juan Karita.

Här lite klipp från Milligans framfart på plan, bland annat i VM-kvalet med Jungfruöarna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.