Silly: Blågul klar för storklubb

Lettiska storklubben TTT Riga ser om sitt hus inför kommande säsong med spel i EuroLeague. TTT Riga meddelade nyss på twitter att svenska landslagsspelaren Binta Drammeh är klar för spel med klubben.

I somras i EM-slutspelet besegrade Sverige värdlandet Lettland i kvartsfinalen och Binta Drammeh gjorde då 12 poäng, 5 returer och 2 assists.

Lettiske landslagscaochen Martin Zibarts har även i rollen som klubbcoach studerat svenskan.
– Jag lade märke till Bintas talang för ett par säsonger sedan då hon spelade i Spron (Ungern), hon är bra i snabba spelvändningar och en atlet som kan skapa lägen både för sig själv och sina medspelare. Binta har stor internationell erfarenhet och jag har fått bra feedback från tidigare lagkamrater, säger Zibarts till TTT Rigas hemsida.

TTT Riga har inför stundande säsong även värvat den före detta Umeå-spelaren och lettiska landslagscentern Zenta Melnika, från lettiska landslaget kommer även Paula Strautmane som gått på college i USA.

TTT Riga har även plockat in amerikanskan Megan Huff som draftades och testades för försäsongen av Amanda Zahuis New York Liberty i WNBA.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.