Lördagmix med USA-torsk

VM närmar sig och USA:s problem fortsätter. Efter oräkneliga återbud har USA ett sorts C-landslag, givetvis inga dåliga lirare men långt ifrån något ”Dream team”. I förberedelsearbetet kom en tankeställare då USA förlorade mot Australien i en träningskamp.

Det amerikanska herrlandslaget i basket hade inte förlorat en landskamp på 13 år, en svit på 78 raka segrar. Men Australien vann med 98-94 i landskampen som lockade 52.079 åskådare i Melbourne. Guarden Patty Mills något av matchvinnare med 30 poäng.

Bildtext: USA:s Joe Harris med bollen mot Australiens Joe Ingles i träningslandskampen inför drygt 50.000 åskådare.
Foto: AP Photo/Andy Brownbill.

x x x x x

Svenska WNBA-spelaren Amanda Zahui hade 10 poäng + 7 returer på 21 minuter – men hennes New York Liberty åkte på en tung förlust. Tabellelvan föll med 87-90 mot tabelltolvan Atlanta Dream.

x x x x x

Toppmötet i WNBA mellan Connecticut Sun och Las Vegas Ace´s blev en triumf för Sun med 89-85. Noterbart är att Luleå Baskets USA-guard Natasha Hiedeman efter 14 raka matcher med speltid denna gång blev kvar på Suns bänk.  Läget i tabelltoppen är nu att Sun är etta – på samma antal segrar (20 vinster/8 förluster) som Washington Mystics.

x x x x x

Svenska herrligalag har denna helg inledande träningsmatcher. Första resultat att notera från fredag är att Wetterbygden Stars slog danska  Herlev Wolfpack med 86-55. För Wetterbyden levererade Moussa Kone 18 + 11 returer.
På lördagen följde ny vinst för Stars, 79-77 mot Naestved i Wolfpack Invitational. Matchvinnare Calvin Hermanson med trepoängsskott i slutsekunden.

x x x x x

Djurgården Basket har adderat en 19-årig talang till ligatruppen. John Thörnblom, 198 cm forward från Tureberg Basket med 35 U-landskamper på sitt CV har kommit till Djurgården via basketgymnasiet RIG Mark och efter det  spel i Spanien med Zentro Basket Madrid.
– John är en väldigt intressant ung talang. Han kan spela på flera positioner och han har en personlighet som präglas av ett lugn, ett mod och en vilja att utvecklas. Han passar perfekt för vårt program i Djurgården Basket, säger coach Charles Barton.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.