Klart: Guldlaget förstärker

Guldlaget A3 Basket Umeå har på grund av skador ännu inte kunnat träna fem mot fem och då det är tunt på bakplan har klubben gjort klart med en meriterad förstärkning.

På måndag kring lunchtid landar Tamara Radocaj i Umeå. På meritlistan har hon bland annat EM-guld (2015) och OS-brons (2016) med Serbien.

– Med sina klubblag har hon bland annat spelat med Wisla Krakow i EuroLeague (2017/2018) så hon har spelat på alla nivåer. En mycket rutinerad pointguard som även kan skjuta treor, så hon kan verkligen hjälpa oss på bakplan, säger coachen Janne Enjebo.

Som proffs har den 31-åriga pointguarden spelat klubblagsbasket i Serbien Italien, Ungern, Ryssland, Frankrike och Polen.

Hon kommer närmast från spel med Artego Bydgoszcz förra säsongen.

Som spelare från Serbien räknas Radocaj som europe när det gäller spel i EuroCup. I den svenska ligan räknas hon som ”icke EU-spelare” och blir där Umeås tredje spelare i kategorin där USA-spelarna också hör.

Mer läsning: Ny toppspelare till Umeå

Bilden: Serbiens Tamara Radocaj (i rött till vänster) i bronsmatchen i OS i Rio 2016 där hennes Serbien vann mot Frankrike.
Foto: AP Photo/Charlie Neibergall

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.