Ny amerikan till Umeå

Umeå BSKT har en ny amerikan – det handlar om 23-årige forwarden Cole Welle, 201 centimeter.

Cole Welle spelade sin collegebasket med California Golden Bears i NCAA Pacific 12 conference. Han hade där en blygsam roll som bänkspelare med i snitt tre min/match, på det hann han med 1 poäng + 1 retur per match. Förra säsongen fanns han i Nottingham Hoods i andraligan i  Storbritannien – där gjorde han 24 matcher och levererade i snitt 17,6 poäng och 11,5 returer.

Cole Welle (USA) blir Umeå BSKT:s femte nya importspelare, sedan tidigare har klubben Rashard Odomes (USA), Georgio Milligan (USA), Callum Lawson (Storbritannien) och Adam Presutti (Italien).

Bloggens kommentar: Sett till Umeå BSKT:s nuvarande trupp är det som saknas en större kille som kan spela nära korgen. Cole Welle ser i första hand ut som en tryoutspelare. Kontraktsläget i övrigt för BSKT är att det ännu fattas något innan centern André Nilsson skriver på. Lagkaptenen Egal Saleman har inte signat och har inte kunnat träna med laget på grund av en vadskada. David Jallow har tränat med laget och fanns med i försäsongsspelet i Finland, då han dock råkade ut för en fotskada.

Umeå-coachen Jesper Gustavsson kommenterar så här:
– Cole Welle var tidigare här på vår tryout och var i mina ögon ruggigt intressant. Han har inte värsta bakgrunden, även om brittiska andraligan inte är så dålig ändå. Han är inte här för numren han haft tidigare utan för hur han beter sig. Han snackar bra i försvar och gör allt korrekt på planen. Man skulle kunna likna honom vid en mer atletisk Johan Rönström. När det gäller laget så har vi inte sökt någon riktigt stor gubbe, snarare en mindre som kan spela försvar ute på golvet. Inte någon på 2.10 eller 2.05, men runt två meter.

x x x x x

Detta inlägg avslutas med ett träningsresultat från i kväll:

Norrköping Dolphins-Nässö Basket 94-77.

Flest poäng av Kareem Canty som stoppade i hela 29.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.