Plannja återuppstår

Ett av de mest effektfulla sponsornamnen någonsin – ja det gick så långt att nästan ingen längre visste att Plannja tillverkade plåt.

Plannja Basket kom till när dåvarande Plannja-vd:n Tore Sawander klev in som basketordförande och rätade upp ett basketspelande Gammelstad i ekonomiskt besvärlig situation. Åren 1976-2010 hette Luleås herrlag Plannja och under den eran blev det hela sju SM-guld.

Nu ska Plannja Basket återuppstå – om än bara för en dag. BC Luleå ska hänga undan sina blå-vit-röda matchställ och spela i retroklassiska gröna Plannja-dressen. Detta ska ske i ligamatch hemma i Luleå den 1 november då Djurgården Basket kommer på besök – med tidigare Plannja-profilen Charles Barton som coach.

– Det kommer att bli något i hästväg, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson i ett marknadsförande pressmeddelande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.