Derby-test i norr

I morgon kväll onsdag blir det derby-test i norr. BC Luleå vs Umeå BSKT. Uppkast i LEA kl 18:00.

– Klassisk försäsongsmatch, vi jobbar fortfarande på att spika grunderna och hitta rollerna i laget allt eftersom. Vi har kommit väldigt nära varandra som grupp och hoppas få en bra värdemätare mot BC i morgon, säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

Något speciellt ni ska jobba på?
– Svenska Cupen senast var ingen höjdare, svårt att gå ifrån den matchen och hitta punkter att jobba på tyvärr.

Någon spelare som står över?
– Melker (Lindblom) stannar hemma, Nisse (Botold) fortfarande på rehab, Egal (Saleman) tränar men har inget överenskommet kontrakt ännu och fortfarande lite känningar även om han tar steg framåt varje dag, säger Jesper Gustavsson.

BC Luleå har stark trupp och har haft en bra försäsong på bortaplaner. Bland nyförvärven finns Daniel Eliasson – förra säsongen i just Umeå.
– Det ska bli kul att spela första hemmamatchen inför ny publik för mig. Att spela mot mitt gamla lag, Umeå, ska också bli jättekul. Umeå har sett bra ut på försäsongen och spelat mot Kauhajoki som även vi mött under försäsongen. Det ska bli intressant att se hur vi står mot varandra”, säger Daniel Eliasson till BC Luleås hemsida.

BC Luleås lag: Unga guardlöftet Pelle Larsson är tillbaka efter en revbensskada och ska få känna på golvet. Importforwarden LaRon Smith ska ej vara med på grund av sjukdom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.