Umeå-strul med buss och Q1

Kvällens träningsderby mellan BC Luleå och Umeå BSKT blev lite försenat. Detta på grund av strul med bussresan för Umeå-gänget som fick vänta in sina matchställ.

Uppdatering: Umeås lagkapten Albin Frank förklarar vad som hände:
– Det blev strul med den ena bussen så den kom inte iväg i tid och i den bussen låg matchtröjorna. Vi hade kunnat börja matchen tidigare om vi hade haft matchtröjorna i den andra bussen så det var tyvärr olyckligt, säger Albin Frank till Norrbottens Media.

Planen att köra uppkast klockan 18:00 justerades till 18:45 i Luleå Energi Arena. Umeås buss anlände bara tolv minuter innan matchstart.

Matchen: Umeå hann med tio minuters uppvärmning, men när matchen väl kom i gång tycks Umeå-spelarna suttit kvar i bussen. I alla fall om man ska döma av första quarterns resultat som var 17-2 första fem minuterna, 23-2 efter sju minuter och 34-7 första tio.

Halvtid: BC Luleå-Umeå BSKT  50-25 (34-7, 16-18).
BC hann före halvtid med att sänka 10 av 22 trepoängsskott. BSKT hade 1 av 11. Båda lagen roterar rejält i trupperna med speltid åt alla. Effektivast i första halvan Axel Nordström med 9 returer + 8 poäng.
Umeås startfemma: Georgio Milligan, Adam Presutti, Rashard Odomes, Callum Lawson och André Nilsson.
Från BSKT-bänken: Nathan Dawit, Jacob Johansson, Cole Welle, Albin Frank, och Anton Leth.
Luleås startfemma: Brandon Rozzell, Quinton Upshur, Anton Kobylak Berglund, Denzel Andersson och Axel Nordström.
Från BC-bänken: Daniel Hansson, Daniel Eliasson, Pelle Larsson, Tom Kearney, Karl Persson och William Eriksson Hansson.
Noteras: William Eriksson Hansson (BK Vråken-produkt som förra säsongen lagkompis med Axel Nordström i Uppsala) har tränat med Luleå på försäsongen, hade tänkt sig collegespel i USA, men verkar bli kvar i Luleå. Oklart om han ska spela med ligalaget i serien, det beror enligt BC:s kommunikatör Max Wiik på hur det löser sig med dubbellicensiering med Luleå Steelers.

Tredje perioden: Luleå-Umeå 20-24. Ställning inför sista 70-49.
I sista periodens avslutande minuter drog BC ifrån igen. Vann fjärde med 30-15.

Uppdaterat. Matchen slut: BC Luleå-Umeå BSKT 100-64 (34-7, 16-18, 20-24, 30-15).

Umeås poäng: Georgio Milligan 17, Rashard Odomes 15, Nathan Dawit 10, Callum Lawson 9, Adam Presutti 4, Cole Welle 4, Jacob Johansson 2, Anton Leth 2, André Nilsson 1.
Flest returer: Rashard Odomes 7.

Luleås poäng: Brandon Rozzell 19, Axel Nordström 16, Quinton Upshur 13, Denzel Andersson 12, Daniel Eliasson 9, Pelle Larsson 7, Daniel Hansson 6, Anton Kobylak Berglund 6, William Eriksson Hansson 6, Tim Kearney 3, Karl Persson 3.
Flest returer: Axel Nordström 13.

Trepoängsskyttet: Luleå 17 av 41 (= 41,5 procent). Umeå 3 av 18 (= 16,7 procent).

Umeås coach Jesper Gustavsson sammanfattar:
– Vi kom in sent till matchen och fick med en risig start  ett slag i ansiktet som gjorde att vi direkt kom bort från det vi vill göra. Killarna på bänken såg ut som fågelholkar. Det blev lite bättre och alla kämpade bra, men på fel grejer. Vi får åka hem och göra en bättre prestation nu till helgen.

Mer läsning: ”På fel puckar”

Här närmast ska Umeå BSKT träningsspela på hemmaplan mot Tampereen Pyrintö på lördag och sedan är det i Umeå Energi Arena svenska cupen mot Jämtland Basket på söndag.

2 kommentarer

 1. Skeptisk

  Hur kommer det sig att ett lag som pratar ofta och gärna om sina höga ambitioner glömmer något så basalt som matchställ? Om jag inte missminner mig så är inte detta första gången samma fadäs görs. Ordning och reda sak det vara!

  • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

   Umeås lagkapten Albin Frank förklarar vad som hände:
   – Det blev strul med den ena bussen så den kom inte iväg i tid och i den bussen låg matchtröjorna. Vi hade kunnat börja matchen tidigare om vi hade haft matchtröjorna i den andra bussen så det var tyvärr olyckligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.