Silly: Ny USA-spelare till silverlaget

Högsbo Basket har bytt ut stora delar av laget efter succésäsongen som i våras gav SM-silver efter en stark insats ända in i finalserien mot Umeå.

Högsbo har inlett hösten med två raka ligasegrar och nu hittat en ny USA-spelare som ska komplettera truppen. Sedan tidigare finns centern Kourtni Perry (USA) och guarden Ceejay Nofuente (Kanada) i kategorin ”icke EU-spelare”.

Senaste nyförvärvet är Aliyah Huland El, en 185 cm lång 24-årig amerikansk guard från Virginia college i NCAA div 1 där hon som senior snittade 10 poäng, 3 returer och 1 assist.

2018/2019 var hennes första säsong som proffs och i Europa spelade hon då i Empoli i serie A. I Italien spelade Aliyah Huland 23 matcher med i snitt 25 min/match och levererade på det snittet 10 poäng, 3 returer och 1 assist.

Hon kommer närmast från sommarens spel med Sunshine Coast Phoenix i Australien, där hon på sju matcher snittade 20 poäng, 6 returer och 4 assists.

Det finns för övrigt en tydligt koppling till Högsbos silverlag i den här värvningen – Alexis Hyder som var en av förra säsongens tongivande spelare i Högsbo åkte sedan till Sunshine CP i Australian State League. Hyder skadade där knät – men nu hämtar alltså Högsbo hennes lagkamrat Aliyah Huland El från Sunshine CP.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.