Drömresa, rekord (?), legend och bugg

Tisdag förmiddag – då bjuder Bloggen på ett inlägg med lite av varje.

Ett grattis till Malbas pojkar 04 – som vann drömresa till Tokyo senare i höst. Malbas P04 utsågs till vinnare i en tävling som SOK (Sveriges olympiska kommitté) och sponsorn SAS bjudit in till.

Future Olympians är en satsning som SOK och SAS gör tillsammans som går ut på att låta ungdomar komma till den blivande OS-staden, få en känsla för vad OS är och utbyta idrottserfarenheter och lära känna jämnåriga inom samma idrott i ett annat land.

Många deltog i tävlingen, bland annat tjejerna i KFUM Umeå Satelliterna, men det blir Malbas som får åka till Japan och träna en vecka tillsammans med basketklubben Tokai Sugao i Tokyo.

x x x x x

I Umeå Folkets Hus i kväll tisdag slås någon sorts rekord (?). Det är Västerbottens Basketdistriksförbund som bjudit in till sekretariatsutbildning  – och antalet deltagare som ska förkovra sig i konsten att skriva matchprotokoll, med mera, är inte mindre än 101 stycken!

x x x x x

En gång i tiden spelade undertecknad försäsongsmatcher i Plannja Baskets tröja – och lyckades då i alla fall med någon assist till Willie Cherry. Nu är det oerhört roligt att ”Willes” tröja ska hissas i taket i Luleå Energi Arena.

Denne legend vräkte in poäng under sina elva (!) säsonger i Plannja. Willie Cherrys tröja nummer 10 ska hedras – givetvis i samband med den ”retromatch” som ska spelas i Luleå Energi Arena den 1 november då BC Luleå i gröna ”Plannja”-dräkter tar emot Djurgården Basket, coachat av en annan legend i Gammelstad/Plannja – Charles Barton.

När det gäller tröjor i taket i Luleå är det tidigare fyra spelare som hedrats på det viset; Eric Elliott, Dennis Aulander, Håkan Larsson och John Rosendahl.

x x x x x

I svenska damligan just nu spelar Mary Goulding från Nya Zeeland i IK Eos Lund. Det har väckt frågetecken då denna Goulding inte finns med på listan över godkända licensierade spelare. Bloggen har svaret:

– IdrottOnline har en bugg i systemet som gör att vissa spelare inte syns i licenslistan trots att licens har ansökts för spelarna. De jobbar på problemet men det är mer problematisk än väntat. Eos som klubb har drabbats extra hårt av det här och saknar i flera av sina lag spelare på licenslistorna. Mary Goulding är spelklar, förklarar Leydy Luna Gogolin på Svenska Basketbollförbundet.

Mary Goulding har på fyra ligamatcher snittat 15,8 poäng och 6,5 returer. Nu på lördag spelar IK Eos hemma mot A3 Basket Umeå, som då kommer direkt från EuroCup-spel i Turkiet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.