Sveriges damkval i SVT

Söndagens EM-kval där Sveriges damer spelar hemma mot Montenegro sänds direkt och får flytta in i SVT1 där sändningen startar kl 14:50 och uppkast i matchen är 15:00.

Givetvis en nyckelmatch i trelagsgruppen där Israel inte har mycket att hämta och måstematch för blågult i Malmö.

När Sverige mötte Montenegro i somras i EM blev det seger med 67-51 där blågult skaffade sig övertaget direkt i första perioden med 23-8. I somras hade Montenegro en amerikansk forward vid namn Glory Johnson – den här gången är det amerikanska centern Markeisha Gatling, 196 cm, som utrustats med extra pass för landslagsspel, men inte med USA. Det är som bekant okej enligt Fiba-reglerna som tillåter en ”naturaliserad” spelare per landslag.

Sveriges matchtrupp innehåller en ändring jämfört med segermatchen mot Israel. In i laget går Paulina Hersler som ersätter Maria Gültekin.

Övriga elva är med igen; Farhiya Abdi, Binta Drammeh, Elin Eldebrink, Frida Eldebrink, Lollo Halvarsson, Danielle Hamilton Carter, Kalis Loyd, Klara Lundquist, Regan Magarity, Ellen Nyström och
Amanda Zahui.

Samtliga tolv spelare i svenska damlandslaget är utlandsproffs.

 

 

3 kommentarer

  • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

   Jag kallar dem så därför att de yrkesmässigt spelat utomlands länge och tänkt fortsatta med det så fort de får klart med nya klubbar. De ska inte spela i svenska ligan.

   • Magnus Åström

    Aha…jag fattar MEN hur länge kan man vara kontraktslös då? Och ändå utlandsproffs?? ….svåra hårklyverier det där….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.