Bästa skytten borta

Regerande mästarlaget A3 Basket Umeå har haft offensiva problem, inte minst med trepoängsskyttet där träffprocenten halkat ned under 30-strecket.

Inför lördagens ”finalrepris” på bortaplan mot Högsbo Basket saknas dessutom höstens hetaste skytt – Isabelle Edholm – som haft 63,6% på tvåorna och 50% på treorna. En fotstukning på träning stoppar Edholm från att resa med laget ned till Göteborg.
– Vi åker med tolv spelare och Kristina (Udekwu Jansson) följer med i stället för Issa, deklarerar coachen Janne Enjebo.

När det gäller trepoängsskyttet överlag:
– Jag hoppas att vi kan vända trenden på de sex matcher som är kvar före jul. Jelena (Ivezic) kan skjuta bättre och när Tamara (Radocaj) kan ta mer av rollen som pointguard har Tiffany (Brown) grönt ljus som skytt, säger Janne Enjebo.

Att möta säsongens enda obesegrade lag, Högsbo, på bortaplan, blir en tuff uppgift även om silverlaget tappat fyra startspelare.
– De har hittat nya spelare som är bra ersättare och fyller sina roller. Jonas Fredrikson har fått bra ordning, så jag tycker inte alls att Högsbo blivit svagare, säger Janne Enjebo.

Mer läsning: Tuff finalrepris efter Umeås kräftgång

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.