Umeå upp ur svackan?

Umeå BSKT tog ett par segrar kring skiftet november/december, men avslutade ligaspelet just före jul med att släppa in 207 poäng på två matcher med en defensiv svacka.

– Ja det var verkligen en konstig svacka, vi spelar jättebra försvar med bra energi några matcher, sedan platt fall nästa stund. Vi har haft extra hög defensiv fokus senaste veckorna och hoppas kunna kräma ur allt  i morgon, säger Umeås coach Jesper Gustavsson inför fredagskvällens mellandagsderby mot Jämtland Basket.

Vad har ni hunnit åtgärda på kort tid sedan senaste match 16 december?
– Inga jätteåtgärder är gjorda men vi har fått några väl behövliga dagar att vila upp skador på ett antal spelare i truppen som verkligen bitit ihop senaste tiden.

Jämtland slog Umeå med tre pinnar hemma i höstas, har annorlunda lag nu med bland annat ny bakplan ledd av Thomas Massamba.
– Ja de har ett helt nytt lag, just nu lite kort rotation men väldigt spetsiga! Vi har lite revansch att utkräva sedan vi förlorade matchen snöpligt i Östersund senast.

Adam Presutti stod över senast, läget i BSKT-truppen nu?
– Alla är spelbara, deklarerar Jesper Gustavsson.

Matchguide SBL herr
Umeå BSKT–Jämtland Basket
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 18:34 fredag.

No­te­ra att…
… I höstens ligamöte vann Jämtland med 89–86 hemma mot Umeå.
… Det är tajt runt slutspelsstrecket. Jämtland är tabellfemma med tio poäng, Umeå är tabellnia på kvalplats med åtta poäng.
… Jämtland har råkat ut för diverse skador och tagit in nya spelare i truppen, bland tillskotten märks svenska landslagsveteranen Thomas Massamba.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.