Den tredje mannen

Den tredje mannen är en klassisk spännande film.

Bloggen kommer att tänka på temat när Umeå BSKT ska möta BC Luleå på måndagen. Det var ju så att senast lagen spelade derby i början av november så hade topplaget Luleå just gjort sig av med LaRon Smith. Nu har Luleå ännu en gång sagt tack och hej till en jänkare, denna gång Austin Burgett.

Så frågan är vem som ska bli tredje mannen vid sidan av etablerade USA-duon Brandon Rozzell och Quinton Upshur? Han lär ju knappast heta Harry Lime och Luleås jakt på nyförvärv landar sannolikt efter årsskiftet.

Men även utan den tredje mannen i Luleås lag lär Umeå BSKT få problem uppe i Luleå Energi Arena. Dels för att BC Luleå gjorde en blev bortamatch i Köping härom dagen och knappast lär upprepa det svaga spelat inför fullsatt hemmaarena, och dels för att Rozzell och Upshur faktiskt har gott sällskap i form av Denzel Andersson, Axel Nordström Daniel Hansson, Daniel Eliasson, med flera…

– Luleå har ett bra gäng, senast vi mötte dem försökte vi nog göra för mycket rent taktiskt, så nu gäller att vi ska försöka hålla vårt spel enklare, säger Umeås coach Jesper Gustavsson med hemmaförlusten 65-101 mot Luleå i minne.

– Efter vår seger mot Jämtland i fredags gäller det att snabbt ladda för ny match, ta hand om kropparna och ställa om mentalt. Det har hänt förr att vi fått stora huvuden efter en bra vinst, men det går inte att åka upp till fullsatt arena i Luleå och tro att man kan komma och cruisa, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Matchguide SBL herr
BC Luleå–Umeå BSKT
Plats: Luleå Energi Arena.
Tid: Kl. 17.04 måndag.

No­te­ra att…
… När lagen möttes i Umeå före jul blev det en förkrossande seger med 101–65 för BC Luleå. Då sköt Denzel Andersson 28 poäng med bland annat fem av åtta från trepoängsland.
… Luleås stjärnguard Brandon Rozzell snittar 22 poäng och fem assists per match.
… Umeås Georgio Milligan håller snittet 18 poäng + 5 assists.
… Umeå BSKT har som bekant före jul avtackat Callum Lawson, som inte höll måttet defensivt då han var klart sämst i plus/minusKlubben grunnar på om han ska ersättas och i så fall hur en ny pusselbit ska passa in i truppen.
… BC är för dagen tabelltrea med facit 13/5. BSKT klättrade efter fina vinsten mot Jämtland till sjunde plats med 5/12.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.