Mästarlagets krisläge

Mästarlaget Södertälje Kings, vi minns finalseriens 4-1 i matcher i våras, befinner sig för dagen i krisläge.

Årets sista match, finalrepris mot Borås Basket, slutade med stortorsk 62-81. Kings kom då till spel utan skadade Dino Pita och Charles Callison. På det fick Alexander Larsson hjälpas av planen med en vadskada.

– Det är olyckligt att vi får en till skada när skadelistan redan är så lång, det blir väldigt tydligt att vi behöver addera spelare. Man ser ute på planen att vi tar helt slut då vi har för få avbytare, så vi måste förstärka truppen om vi ska kunna hänga med i toppen, säger coachen Ludwig Degernäs till LT.

En knepig faktor är att klubben har minskat sponsorstöd sedan Astra Zeneca klivit av all idrottssponsring. SBBK gjorde sig också av med Andrew Smith för att parera detta och värna ungdomssdelen i klubben.

– Jag och klubben samtalar hela tiden och jag är fullt medveten om att det ekonomiska läget styr, konstaterar coach Degernäs.

Redan den 3 januari är nästa matchomgång, då ska Södertälje möta Djurgården på bortaplan. Ett Djurgården som blixtrade till före nyår genom bortaseger mot Nässjö och då spelade DIF utan både Adam Ramstedt och Obinna Oleka.

En seger som coach Charles Barton kommenterade på klubbens hemsida:” Först och främst är vi i coachstaben väldigt glada för våra spelare som haft en påfrestande höst men som aldrig har slutat jobba. Det har varit mycket turbulens kring klubben men jag är väldigt stolt över lagets förmåga att stänga av allt snack och fokusera på spelet i en svår bortamatch. Tonight was a good night”.

Bloggens kommentar: I morgon – den 1 januari 2020 – börjar Johan Strömwall på nya jobbet som klubbdirektör i Södertälje BBK. Det lär ta några veckor innan han på allvar greppat läget och kikat på vad som ska prioriteras i verksamheten. Men nog kommer Kings att plocka in en stor forward inför vårsäsongen och det i god tid innan transferfönstret stänger. Allt annat vore överraskande.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.