Debut i viktiga norrderbyt

Dags för viktiga norrderbyt – matchen som kan avgöra vilket lag som vinner grundserien i SBL dam.

Luleå Basket har fördel av hemmaplan, toppar tabellen, har fördel genom att ha spelat en avrostande ligamatch nyligen, och behöver ”bara” vinna med fyra poäng för att manegen ska vara vackert krattad för hemmaplansfördel genom hela SM-slutspelet.

– Även andra matcher ska spelas, men jag är övertygad om att den som vinner på onsdagskvällen också tar hem grundserien, säger Umeå-coachen Janne Enjebo inför A3 Baskets E4-tripp norrut.

Luleås coach Robin Sandberg. “En av årets roligaste matcher är hemma mot Umeå och jag ser fram emot att testas på hög nivå och det kommer krävas en topprestation för att knipa en vinst.”

När lagen möttes i höstas vann Umeå hemma med 76-73. Luleås enda förlust så här långt.
Men efter det har regerande mästarlaget A3 Basket torskat två gånger på hemmaplan.– Vi ställde till det lite för oss själva mot Norrköping och Telge, men vi har ännu allt i våra egna händer, säger Janne Enjebo.

Umeå har haft en månads matchuppehåll. Formen är oklar och nyförvärvade landslagsforwarden Nathalie Fontaine ska göra debut.
– Hon har sådana kvaliteter att hon kommer att kunna hjälpa oss direkt, säger coach Janne Enjebo.

Mer läsning: Debut i norrlagens tuffa rivalmöte
Matchguide SBL dam
Luleå Basket–A3 Basket Umeå
Plats: Luleå Energi Arena.
Tid: Kl. 19.00 onsdag.

Notera att…
… Matchen går att se live och gratis på webben, sändningsstart kl 18.55 via svtplay.se/svenska-basketligan
… Umeå har en del småskavanker och sjukdom som ger frågetecken inför matchen. En spelare som definitivt inte kan spela är Isabelle Edholm (halsfluss).
… Luleå Basket har Allis Nyström (fot) på skadelistan. Hon lär knappast spela utan sparas för att vara hel under våren. Felicia Ponturo kan också saknas (axel).
… Luleå har en guardförstärkning på ingång till truppen – belgiskan Julie Vanloo, som är muntligt överens med klubben där hon tog SM-guld 2016.
– Vi har haft förhoppningarna att kunna lösa henne ekonomiskt och allt annat. Nu är vi där, men kontraktet är inte underskrivet och innan det är underskrivet är inget klart, säger Christer Sehlin, klubbdirektör Luleå Basket, till Norrbottens Media.
Vanloo kan ansluta till Luleå-lagt i början av februari om allt definitivt går i lås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.