Blytung Umeå-kväll

Det blev en blytung kväll för Umeå BSKT.

Bottenmötet borta mot Djurgården slutade med Umeå-förlust samtidigt som Nässjö tog en vinst mot Södertälje.

Slut: Djurgården-Umeå 97-92 (27-29, 20-20, 28-21, 22-22).
Summering:
Ett risigt försvarsspel med nära 100 insläppta kombinerat med erbarmliga 4 av 20 i skottförsök från trepoängsland – innebar tung torsk för Umeå. Jumbolaget Djurgården närmade sig därmed bakifrån i tabellen och glappet till slutspelsstrecket ökade i och med Nässjös seger.
Umeå saknade guarden Adam Presutti (vad), Rashard Odomes (fot) är en bra bit ifrån comeback och den här matchen kunde inte Cole Welle riktigt leverera när han fick foulproblem.
Tre godkända gubbar, Georgio Milligan, Nathan Dawit och Rodney Williams, räckte inte mot Djurgården – som vann matchen på sin bänk. Djurgården inhoppare levererade 23 poäng – mot bara 8 poäng från Umeås bänk.

– Djurgården fick bra utdelning när smågrabbarna (Nils Johansson och John Thörnblom) kom in och satte sina skott med bra träffprocent. Vi år vår sida sätter inte skott. Vi blir tunna på guarder och skyttar när Adam (Presutti) fick kliva av efter uppvärmningen, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Mer läsning: Blytungt: ”Frågat efter skyttar”

Poäng Djurgården: Jeremiah Ingram 23, Lazar Radosavljevic 21, Derrick Wilson 19, Nils Johansson 11, John Thörnblom 9, Brandon Barton 7, Bryan Alberts 4, Kristoffer Gafor 3.
Poäng Umeå: Nathan Dawit 27, Georgio Milligan 22, Rodney Williams 19, Alexandros Varytimiadis 9, Cole Welle 7, André Nilsson 6, Egal Saleman 2.

Övriga slutresultat i SBL herr:
BC Luleå-Norrköping 92-63
Wetterbygden-Köping 90-84
Nässjö-Södertälje 63-61
Halvtid: Jämtland-Borås 39-46 (start 20:00).

x x x x x

Måstematch på bortaplan mot Djurgården, då väljer Umeå BSKT att starta med: Georgio Milligan, Nathan Dawit, Alexandros Varytimiadis, Cole Welle och Rodney Williams.

Hemmalagets förstafemma: Brandon, Bryan Alberts, Derrick Wilson, Lazar Radosavljevic och Jeremiah Ingram.

Första perioden: 27-29.
Djurgårn gör första poäng då Radosavljevic gör en bra move förbi Umeås grek. Milligan kvitterar och då är båda lagen i protokollet. Men det är hemmalaget som är piggast från start och särskilt denne Radosavljevic som skjuter trea och gör mål nära korgen. Han har gjort 7 poäng när DIF leder med 9-4. Då kliver Welle fram med fem raka för gästerna så det blir 9-9 efter styvt tre minuter. Milligan och Dawit fyller på till 9-13 och då tar Charles Barton senior timeout för sitt Djurgården. Efter taktiksnacket återtar DIF ledningen, 14-13 efter att inhoppare Kristoffer Gafor skjutit en trea. Wilson trea ger 17-13. Albin Frank gör inhopp för Umeå. Vid 19-15 vill Jesper Gustavsson snacka igenom vad laget håller på med. Försvaret är i alla fall inte synkat. André Nilsson kommer in och gör poäng direkt. Dawit lägger i två nya med bonuskast – då är det 19-20 på sju minuter. DIF släpper också in poäng. Anton Leth är Umeås tredje man in från bänken. Sedan Egal Saleman. 24-24 efter åtta minuter. DIF avlastar med Nils Johansson och John Thörnblom. Perioden avslutas med att Umeå ska ha sista skott – men kastar bort bollen så att DIF hinner göra poäng. Riktigt illa det spelet av Umeå.
Jämna första period med två försvar som inte stoppat just något.

Andra perioden: 20-20.
Rörig inledning där båda sidor gör rätt grova missar. Det tar två minuter innan Umeå bjuder Barton på en gratistvåa. Sedan sänker Dawit Umeås första trea för kvällen. DIF tvåa – Milligan trea. Dawit tvåa.
Ny timeout för DIF-coachen vid 31-37. Läget är så att Umeå skulle kunna rycka – om försvaret kan stänga igen. Williams nära korgen ger BSKT sin hittills största ledning vid  31-39. Men något ryck verkar det inte bli. Djurgårn tar sig tillbaka till 36-39. Hemmaslarv i kubik – Umeå får 36-43.
Ingram är bra. Monsterblock defensivt och redan 15 poäng framåt. han anfaller igen – foulas och får två nya kast. Det ger 40-43. Ny attack, nya straffkast. Umeå å sin sida har skjutit ett par rejält sneda trepoängsförsök. Ingram från linjen, då är han 7 av 7 där och på tavlan har vi 42-43. Umeå lirar inget vidare. Ingram anfaller och foulas igen. Umeå-försvaret rör inte på fötterna. Ingram missar då faktiskt ett straffkast. Men har totalt minst 20 poäng redan före paus.
Läget 45-45 och Umeås timeout i slutet av Q2, Båda lagen hinner göra mer poäng i slutminut före paus.

Läget i halvtid: Djurgården-Umeå 47-49.
Analys:
Första 20 minuterna i Brännkyrkahallen har två lag visat prov på släpphänt försvar. Offensivt sköter Lazar Radosavljevic och Jeremiah Ingram i princip allt för hemmalaget med 33 poäng tillsammans (11+22, För gästerna är det också två man – Georgio Milligan och Nathan Dawit har 30 poäng tillsammans (15+15). I princip omöjligt att tippa hur detta ska sluta.

Övriga halvtidsresultat i SBL herr:
BC Luleå-Norrköping 47-28, Wetterbygden-Köping 37-37, Nässjö-Södertälje 36-26 (jo, det är sant, Södertälje har knappt fått i ett enda skott)..
Matchen Jämtland-Borås startar 20:00.

Tredje perioden: 28-21.
Umeå öppnar bra och går till 48-55, Fina chanser till mer, men missar nära korgen av greken och så bjuder Umeå in Djurgården igen. Efter poäng mot obefintligt försvar blir det 53-55 och då måste Jesper Gustavsson ta en väldigt tidig timeout. Dawit gör två från strafflinjen – sedan får Wilson i en trea och Thörnblom med två raka trepoängare. 62-57 och då måste Umeås coach kvickt ta ny timeout. Bara 4:15 spelat av Q3.
Radosavljevic tar sin tredje foul.  Welle står redan på fyra foul.
Milligan får kriga till sig två poäng – Djurgården har spelare ensam med korgen för poäng.
Notering: Adam Presutti spelar inte för Umeå i kväll – har problem med en fot.
Tendensen i matchen är inte ljus för BSKT vars spelare ser ganska rådvilla ut. DIF går till 68-61. Hemmalaget attackera korgen och får helt rätt med sig nya straffkast. DIF har ungefär dubbelt så många promenader till välgörenhetslinjen. Umeås fötter hänger inte med. Knappast huvudena heller.
Ska Umeå vända detta kommer det att handla om att verkligen kriga. Men när greken gör detta med två + ett på offensiv retur – så åker Umeå omedelbums på en trepoängare i baken. 72-68 med en minut kvar av tredje.
Man kan få för sig att reprismaskinen i sändningen hakat upp sig – men det är faktiskt ny foul när Umeå inte hinner med Ingram. Någon på Umeås bänk verkar snacka till sig en teknisk foul. Inte vad laget behöver. DIF till 75-68.
Varytiamidis lyckas få i en tvåa.

Läget inför sista: Djurgården-Umeå 75-70.
Umeås försvar är vidöppet. Framåt har laget klent distansskytte med 3 av 14 från trepoängsland.

Fjärde perioden: 22-22.
Mera DIF, direkt ser vi 78-70. Och vidare till 82-74.
Nedräkning då. Dawit missar trea.
8 min kvar: 82-76.
Nils Johansson tillåts så ensam i fem sekunder och sikta för en trea – ingen bryr sig om att ens försöka försvara där. Trean sitter såklart.
7 min kvar: 85-76. Sedan offensiv foul på greken. Bollen över till hemmalaget. Dawit tvåa på snabbt uppspel. Sedan missar Dawit trepoängsförsök.
6 min kvar: 85-78. Hmmm. Nils Johansson med ny öppen trea.
Tid kvar 5:26: 88-78. Timeout av Djurgården.
5 min kvar: 88-80. Tvåa av Rodney Williams.
Hugaligen. Umeå får chansen på stulen boll – men då vågar ingen avsluta, alla passar bollen vidare till någon annan. På andra sidan får Djurgården en ny trea av Nils Johansson. Williams missar trea grovt för Umeå.
4 min kvar: 91-80.
Dawit får i ett av två straffkast. Nils Johansson foular sedan ut sig. Den är osportslig då han bakifrån hejdar snabbt uppspel. Dawit på linjen igen. Sänker nu båda kasten. 91-82. Sedan Umeå boll från sida. Ny timeout Djurgården.
Tid kvar lite drygt tre minuter. Umeå har tur och får med sig en foul – snudd på turnover. Williams får bara i ett av två kast.
3 min kvar: 91-83.
I nästa anfall gör Rodney Williams en tvåa – foulas och får bonuskast – men det missar han.
2 min kvar: 91-85.
Umeå missar. DIF långa anfall, gör två poäng. Milligan lyckas med en trea.
1 min kvar: 93-88.
John Thörnblom dunkar i två nya. 95-88. Umeås sista timeout. Tiden snart ute. 56 sekunder.
Williams tvåa. 95-90.  31 sekunder kvar. Umeå erövrar boll. Dawit foulas. Två kast. Sätter första. Sätter andra.
20 sekunder kvar. 95-92.
Umeå måste foula för att stoppa klockan. Welle tar sin femte.
11 sekunder kvar. Wilson på linjen. Sätter. första. Sätter andra. 97-92.
Umeå missar snabb trea. Djurgården vinner.
Slut: Djurgården-Umeå 97-92.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.