Umeå bygger om för slutspel

Då var det klart att A3 Basket Umeå agerar. Truppen förändras med sikte på vårens slutspel.

Regerande mästarklubbens plan innehåller fyra punkter:

1) Amerikanskan Lajahna Drummer lämnar Umeå och A3 Basket.

2) Skytten Stefanie Yderström hämtas hem och gör comeback i svenska ligan. 50-faldiga A-landslagsguarden har senast åren bott och spelat i Luxemburg och kommer tillbaka efter knäskada och barnafödande.

3) En stabil EU-spelare modell stor forward finns på radarn för att stärka spelet runt korgarna.

4) USA-platsen efter Drummer hålls öppen för ytterligare förstärkning.

– Vi vet att vi inte spelat bra när det gäller skott utifrån, med Stefanie får vi fler hot, större bredd och mer konkurrens, sedan får vi använda de som är hetast för dagen, säger coach Janne Enjebo. Han fortsätter:

– När det gäller spelet vid korgarna behöver vi fler offensiva returer så andrachanserna ökar och vi behöver kunna vinna returerna totalt. Vi har en del aktuella namn, men ska kolla på bred front efter en forward i spannet 187-195 centimeter.

Efter matchen i kväll fredag borta mot Norrköping för svenska ligan ett två veckors uppehåll då det är OS-kval för damlandslaget.

– Uppehållet ger oss en bra tid att gå igenom allting och sedan är övergångsfönstret öppet hela februari, det som händer nu kan ge oss en ”friplats” för att senare ta in någon utomeuropeisk spelare om det skulle visa sig att vår totala skadebild oroar inför slutspelet, deklarerar A3-coachen.

Mer läsning: Klart: Umeås mästarlag ändrar i truppen

Senast Stefanie Yderström spelade en full basketsäsong var 2017/2018 då hon snittade 16 poäng, 5 returer, 3 assists och 1,5 steals för Etzella i Luxemburg. Efter det har hon rehabiliterat en ny knäskada och blivit mamma till Alice, snart sex månader:

– Det känns bra och jag är jättepeppad. Den här säsongen har jag varit med som assisterande coach i Etzella och kunnat vara med själv lite på träningarna och kommit in i spel succéssivt. På träning känns allt bra, men jag har förstås inte spelat match ännu. Klart att jag är lite spänd och det kommer att behövas lite tid, men självförtroendet finns kvar, säger Stefanie.

Mer läsning: Stjärnan: Målet är slutspelet”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.