Topplagets nyförvärv

Ligaledaren Borås Basket har hittat ersättaren för knäskadade Fredrik Andersson – in kommer bulgariske tvåmetersforwarden Aleks Simeonov.

-Vi ville ha in en spelare med mycket erfarenhet. Aleks Simeonov har spelat på bra nivå i Spanien, Lettland och Bulgarien samt i FIBA Europe Cup och för Bulgariens landslag. Vi ville dessutom att spelaren skulle vara allround och ha bra fysisk. Det verkar Aleks ha. Slutligen var det viktigt att Aleks själv verkligen ville komma till Borås Basket, kommenterar klubbens coach Henrik Svensson.

Aleks Simeonov kommer närmast från bulgariska BC Balkan.

x x x x x

Vad kan mera vara på gång innan transferfönstret stänger sista februari?

BC Luleå ska som bekant ha in en tredje jänkare. Oklart vem det blir.  Ett namn som flugit i luften är Mike Moore, förra säsongen i Borås – den här säsongen inledningsvis på bänken i Virtus Roma (serie A) i Italien och för närvarande lite sisådär i Latina Basket i andraligan i Italien.

x x x x x

Jämtland Basket har fått Marshall Nelson fotskadad. Klubben har börjat spana efter en eventuell ersättare. I bilden finns viss oro för helhetsläget i truppen då Thomas Massamba haft känning i en hälsena.
– Vi måste ta alla scenarion med i beräkningen. Men den oturen vi har haft i år har vi inte råd att chansa. Därför har vi redan börjat sondera marknaden, säger coachen Torbjörn Gehrke till ÖP.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.