Klart: Ny USA-forward in

BC Luleå har hittat sin tredje jänkare – igen. Som bekant har det gått lite troll på den platsen med spelare som kommit och gått, eller blivit skadade.

Den som nu kommer in är 26-årige USA-forwarden Steven Davis, 203 centimeter lång. Förra säsongen spelade han med BK Levicki Patrioti i Slovakien och snittade 11.8 poäng och 4.5 returer per match.

– En mångsidig forward som kan spela position fyra och fem i vårt system. Han kommer att funka väldigt bra tillsammans med övriga i laget. Rent spelmässigt både tillsammans med Axel och Denzel. Det ger oss fler möjligheter. Vi kan ha en större lineup där ute utan att tappa rörlighet och fart. Vi blir också lite djupare på de större positionerna, säger BC Luleås coach Peter Öqvist i ett pressmeddelande.

– Vi vill ha energin, försvarsspelet, tempot och sen försöker man hitta den person man tror funkar bäst i ett väl fungerande lag. Det där är alltid svårt. Men Steven känns väldigt bra när man pratar med honom, förklarar situationen och vad vi är ute efter, fortsätter Öqvist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.