Utmaning för Umeå-aktuell

Om förra säsongens final-MVP Ama Degbeon återvänder till A3 Basket är ännu oklart. Frågan är högst aktuell – men inget är klart då Umeå-klubben bland annat inte löst pengafrågan.

– Det vore sportsligt bra om vi kan hitta en lösning men vi kämpar vidare med vår ekonomi och någon Degbeon finns inte i vår budget. Ska det bli av måste det i så fall komma in särskilt ”öronmärkta” pengar. Det finns samarbetspartners som hört av sig och visat intresse när det blev känt att hon fanns tillgänglig, men vi får se hur det blir,  säger A3 Baskets klubbchef Lotta Enjebo.

Tyska landslagsspelaren Ama Degbeon står för övrigt inför en utmaning när det under mars månad (19-22/3) vankas kval till nya OS-grenen 3×3-basket. I kvalet ska Tyskland bland annat möta USA.

Ett USA som laddar hårt och skickar ett lag med toppspelare från WNBA som Kelsey Plum (guard 173 cm), Allisha Gray (guard 183 cm), Napheesa Collier (forward 188 cm), och Stefanie Dolson (center 196 cm),

I tyska laget har Ama Degbeon (center, 188 cm) sällskap av guarden Svenja Brunckhorst (179 cm), powerforwarden Sonja Greinacher (190 cm) och forwarden Stefanie Grigoleit (186 cm).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.