Klart: Tar in ersättare

Jämtland Basket tar in en ny spelare som ersättare för senaste skadeoffret Marshall Nelson.

Valet blev Modestas Kumpys, guard från Litauen. En 28-åring (194 cm)  som senast spelade säsongen 2018/2019 i Rumänien där han i Dinamo Bukarest snittade 10,5 poäng, 4,7 returer och 2,7 assists. Distansskyttet stannade vid 24 procent på treorna.

2017/2018 fanns han på försäsongen i italienska serie A-laget Venezia, till ordinarie säsong blev det spel i Koszalin, Polen.

– Modestas roll i Jämtland Basket skall förstås inte vara att ”rädda oss”. Vi har redan näsan ovanför vattenytan men behöver bara lite lugn och ro utan att oroa oss över att bli för kort i roteringen igen. Mody’s roll blir således att ge oss djup, spets samt erfarenhet för att kunna gå långt i slutspelet vilket varit det utsatta målet ifrån dag ETT denna säsongen.  Modestas är en extremt atletisk combo-guard som påminner mycket om vår egen Jaan Puidet, med kanske ännu lite mer ”skutt” i benen än Jaan. En mycket duktig försvarare och ännu bättre returtagare, , säger Jämtlands coach Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.