Umeå-lagens uppgifter

Fredag afton har Umeås båda ligalag matcher. Det är olika stuk på uppgifterna.

Umeå BSKT spelar ödesmatch hemma. Mot Djurgården Basket. I utgångsläget har Umeå två vinster upp på Djurgården, en hemmaseger fredag skulle innebära tre vinster upp och inbördes plus för Umeå – med fyra omgångar kvar.

– Det är ingen idé att haussa upp något, alla fattar vad den betyder. Klart det är en viktig match, men vi går in med vår vanliga bra approach och har respekt för Djurgården, säger BSKT-coachen Jesper Gustavsson.

När det gäller scoutingen har det funnits lättare uppgifter än att kartlägga motståndarlaget.
– Vi har egentligen ingen aning om vem eller vilka som kommer att spela för DIF den här gången. Vi förbereder oss på bra motstånd och vet att de har killar som kan stoppa bollen i korgen.

Vad avgör en sådan här gång, försvaret?
– Som vanligt skulle jag säga både och, senast hade vi bättre försvar och släppte in 84 mot ett bra Köping, då såg vi ut som ett annat lag jämfört med gången innan i Södertälje. Klickar det för oss både defensivt och offensivt kan vi göra ett riktigt bra resultat – men det gäller också att vi sätter de där öppna skotten…

Uppkast: Umeå-Djurgården
Kl. 18.34 fredag i Umeå Energi Arena Vatten.

Tidigare möten:
Umeå-Djurgården 95-85
Djurgården-Umeå 77-85
Djurgården-Umeå 97-92

Notera att…
… I förra omgången gjorde Djurgårdens Craig Victor II hela 35 poäng mot BC Luleå. I den matchen gjorde Aaron Williams debut för DIF.  Stod över den gången gjorde guarden Derrick Wilson.
… En enda spelare i Umeås trupp har varit med i samtliga 31 ligamatcher – det är USA-centern Rodney Williams som snittar 15,3 poäng och 7,7 returer.

… Ekonomiskt hårt pressade Djurgården Basket har gått ut med ett nytt nödrop via sociala medier:
”Djurgården basket har som avslutning på denna säsong en del bortamatcher vilket innebär kostnader för resor. I den ekonomiska situation som vi befinner oss i behöver vi all hjälp vi kan få för att klara detta. Stöd oss gärna med ett bidrag via Swish.”

x x x x x x

Damerna i A3 Basket Umeå åker till Gotland för att ta sig an Visby Ladies – ett lag som bara vunnit två matcher den här säsongen och som inte kommer att ta sig till slutspel.

A3 Basket måste förstås vinna i sin strävan att försöka nå fjärdeplatsen i grundserien.
– Visby har, även om de inte fått resultaten med sig, flera gånger visat att de kan hänga med ganska länge i matcherna. Vi ska försöka hålla uppe intensiteten i försvar och dessutom dra upp tempot i anfall, säger A3-coachen Janne Enjebo.

Läget är gott i Umeå-truppen, det har ljusnat efter en tidigare period med sjukdom och skavanker.
– Vi åker med samma trupp som vid förra helgens matcher. Ama Degbeon, Mackenzie Engram och Stefanie Yderström kommer alla mer och mer in i spelet och det ger oss mer olika möjligheter.

– När det gäller Visby så handlar mycket om att sätta stopp för Alexa Middleton, hon är farlig både från trepoängslinjen och på sina attacker, säger Janne Enjebo.

Uppkast: Visby-Umeå
Kl. 19.00 fredag i Ica Maxi Arena.

Tidigare möten:
Umeå-Visby 89-61

Notera att…
… Visbys guard Alexa Middleton spelar i praktiken på position ett, två och tre. Hon snittar 18,5 poäng och 5,9 assists. Forwarden Julie Spencer tar i snitt 8,4 returer per match kombinerat med 13,4 poäng.
… Umeås guard Tiffany Brown snittar 14,4 poäng och 5,9 assists. Forwarden Mackenzie Engram har på sina tre matcher för Umeå snittat 16,7 poäng. Bästa returtagare är svenska landslagsforwarden Nathalie Fontaine med 7,4 returer, hon gör även 13,8 poäng i snitt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.