Swish-ligan och publikrekord

Silly season har väl ändå inte riktigt tagit fart, vi är i utgångsläget där typ alla kan tänka sig både att stanna och att byta klubb – men vill avvakta och se.

– Alla dörrar och alla alternativ är öppna. Jag har inte beslutat mig för vad jag ska göra, säger exempelvis A3 Baskets Danielle Elvbo, till ÖP. Efter en skadefylld säsong som tog slut i förtid ska Elvbo (med moderklubb IFK Lit i Jämtland) allra närmast flytta till sin lägenhet i Östersund och söka jobb.

x x x x x

En sak som verkligen är i gång är den nya Swish-ligan.

Fler och fler hakar på. Jämtlands ”Bruce-match” är fantasifull – hade absolut inte gått att köra i Umeå där blotta tanken på att sälja ens fiktiv  ”öl/vin” och ”snaps” i samband med basket skulle leda till omedelbart stopp från nitiska tjänstemän och politiker på kommunen (ska det serveras alkohol på idrott i Umeå måste det i så fall vara på Björklövens ishockeymatcher, där är det liksom helt ok).

BC Luleå har nu kastat sig in i Swish-ligan med målet att sätta nytt ”publikrekord” för ligabasket. Det svider förstås att basket-huvudstaden Luleå inte har det rekordet. Det var 7 250 åskådare i Delfinens ishall i Luleå år 2000 när Plannja betvingade Magic M7 från Borås med 92-82 i avgörande guldfinal. Nu i Swish-ligan siktar BC Luleå på fredagen den 27 mars (då kvartsfinal 1 skulle ha spelats).

Näst högsta publiksiffran?  Jo, det har Ockelbo Basket som år 2004 drog  7 282 åskådare till Gavlerinken i Gävle för ligamatch mot Sallén Uppsala. Sportchef för Ockelbo Basket var på den tiden Johan Stark och matchen inleddes med att speakern Christer ”Vezo” Johansson gjorde entré på skoter (!). Matchen? den vann Sallén med 98-96.

Publikrekordet? Det gäller Magic Johnsons sista match i Sverige – den 25 januari 2000 vann M7 över Alvik med 120-96 – inför 11368 åskådare i Globen. Coach för Borås-laget på den tiden var Charles Barton.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.