Klart: Lämnar Umeå BSKT

Umeå BSKT och coachen Jesper Gustavsson går skilda vägar i och med att nuvarande kontrakt går ut i april.
– Det är klart att det blir så, det är ett gemensamt beslut och är det bästa för båda parter, säger klubbens sportchef Luca Romano.

Jesper Gustavsson tog upp Umeå i ligan och har sedan coachat laget under alla de sex säsonger som BSKT varit i högsta serien.
– Vi är tacksamma för allt arbete Jesper gjort i Umeå, han är en kunnig tränare i ligan, säger Luca Romano.

Umeå BSKT har redan påbörjat arbetet med att söka efter en ny coach.
– Nyckelordet i vår kravprofil är ”rutinerad”. Vi vill ha en head coach som har ligaerfarenhet eller erfarenhet på samma nivå, just nu söker vi i första hand en svensk coach men det kan lika gärna bli en coach från något EU-land, förklarar Umeå BSKT:s sportchef.

Umeå BSKT:s ordförande Michael Jalmby:
– Jesper har gjort ett fantastiskt jobb för klubben de senaste åtta åren. Jag högaktar verkligen hans superproffsiga jobb. Inte minst med tanke på att vi i övrigt inte har så stark organisation utan mest jobbar ideellt och varje år i ligan har vi haft den lägsta ekonomiska omsättningen och då är det inte lätt att nå högre nivå än vi är på.

Jesper Gustavsson säger själv så här om beslutet:
– Det känns både rimligt och vettigt att inte förlänga. Både jag och klubben behöver något nytt. Förhoppningsvis kan klubben lösa det på något sätt så att en ny coach kan jobba mest med basket och för min egen del vet jag att jag behöver gå vidare för att kunna utvecklas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.