En tajt omröstning

En kategori där omröstningen blev tajt handlar om ”Årets artist” i SBL herr.

Tre skickliga guarder gjorde upp – och vinnaren är… Tyler Sabin, Wetterbygden Stars – som bland annat utmärkte sig genom att skjuta 48 poäng i en match (på bortaplan mot Borås). Han snittade 22,2 poäng och höll hög träffprocent med 50.7% på tvåor. 43.7% på treor och 91.2% på straffkast.

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
Varför har vi årets artist? Varför premiera någon som kan skjuta från nästan hela golvet? Varför premiera någon som kan göra poäng på så många olika sätt att hans highlightklipp blir en instruktionsvideo på Youtube? Varför premiera någon som får boomers att skaka på huvudet och skrocka för sig själva och samtidigt generation Z att vråla för att han knäckt någons vrister? Ja, varför I ALL SIN DAR premiera årets artist: Tyler Sabin från Wetterbygden Stars!”

Röstresultat Topp 3 – Årets Artist (procent av rösterna)
:
28% – Tyler Sabin, Wetterbygden Stars
24% – Elvar Fridriksson, Borås Basket
20% – Brandon Rozzell, BC Luleå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.