Ingen går säker

Coronakrisen slår hårt och ingen går säker. Exempelvis är Wetterbygdens framtid oviss då en stor sponsor har det knepigt värre. Starka klubben BC Luleå i norr har statliga LKAB som viktig samarbetspartner, men även BC måste vidta smått drastiska åtgärder just nu.

I Luleå permitteras nu både tränare och kanslipersonal, det gäller från den 1 april.

Klubben skriver på sin hemsida: ”Inställda slutspel innebär förlorade intäkter för många föreningar. Och BC Luleå är inget undantag. Från och med onsdagen 1 april kommer BC Luleå därför att korttidspermittera kanslipersonal och tränare. Detta görs naturligtvis för att minska trycket på ekonomin som ansträngts av det rådande läget. För att BC Luleå fortsatt ska kunna vara så slagkraftigt som möjligt i Svenska Basketligan även under den kommande säsongen”.

x x x x x

På damsidan har även Luleå Basket tagit beslut om att permittera de fyra anställda på kansliet och coacherna.

x x x x x

A3 Basket i Umeå har givetvis också rejäl känning av uteblivna intäkter, men har inte alls samma bemanning som klubbarna uppe i Luleå vad gäller anställda.
– Vi är  få och har ännu inte bestämt något om korttidspermittering, men det är förstås något vi kikar på, säger klubbchefen Lotta Enjebo.

x x x x x

Umeå BSKT jobbar mest med ideella krafter. Tränaren Jesper Gustavssons kontrakt är utgående och han lämnar klubben när den avslutade säsongen summerats.

x x x x x

När det gäller att få in pengar så jobbas det på olika håll vidare med diverse swish-kampanjer. I går kväll måndag slog exempelvis Jämtland Basket ett ”fiktivt publikrekord” via en facebook-sändning av en gammal match mot Luleå. ”Rekordet” lyder 1 912 personer, men mer intressant är vad det gav i kassan då folk som satt hemma i stugorna även kunde swisha och låtsas köpa korv med bröd.

– Vi har fått in över 100 000 totalt. Vår säsong avbröts när vår viktigaste perioden på säsongen var. 15-20 procent av vår omsättning försvann. Visst försvann en del kostnader men fortfarande står vi med många spelarlöner. Det här är vår enda inkomst just nu. Det är jätteviktigt för oss att få in varenda krona, säger Jämtland Baskets ordförande Erik Westin till ÖP.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.