Umeå-stjärnans väntan

Lagkaptenen och pointguarden Tiffany Brown startade samtliga 18 ligamatcher för A3 Basket Umeå och snittade drygt 32 minuter med 13,7 poäng,  6,4 assists och 4,4 returer per match.

Detta var den 33-åriga veteranens tredje säsong i Umeå. En sak som hon inte skyltat med utåt är att hon under senare delen av den i förtid avslutade säsongen hade problem med en fot.
– Jag har känt av det sedan i januari, berättar Tiffany Brown.

Amerikanskan är ännu kvar i Umeå och har i dagarna varit på en ordentlig undersökning av foten och väntar nu på svar.
– Det dröjer kanske någon vecka innan jag får besked, men förhoppningsvis ska det räcka med rehab.

Tiffany Brown har totalt spelat fyra säsonger i Sverige där hon inledde 2015/2016 i Uppsala. På sammanlagt 109 svenska ligamatcher har hon snittet 31 min/match med facit 14,5 poäng, 5,4 assists och 4,3 returer. Hennes träffprocent är 53,2 på tvåpoängare, 38,7 på trepoängare och 85,7 från strafflinjen.

När det gäller nästa säsong genomför A3 Baskets coach Janne Enjebo utvärdering och samtal med alla spelare. Men det finns ännu inga besked om vad som händer mot säsongen 2020/2021.
– I dagsläget är det lite för tidigt att veta/säga något, säger Janne Enjebo.

x x x x x

Från Luleås horisont kan noteras att coachen Robin Sandberg är klar över vilken spelare han vill satsa på som startande pointguard nästa säsong – det handlar om 27-åriga belgiskan Julie Vanloo som kom in sent denna säsong och som även 2016 tagit guld med Luleå Basket. Vanloo har också självt uttryckt tydligt intresse av en fortsättning.
– Som jag ser det är vi överens, säger Robin Sandberg till NSD.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.