Ännu en titel

Efter att tidigare fått utmärkelsen som ”Årets försvarare” tar BC Luleås Denzel Andersson ännu en titel – den som ”Årets forward”. Alla fakta talar för med snittet 30 min/match,  14,7 poäng, 6,9 returer, 1,8 assists, 1,7 blockar och 0,9 steals per match. I en enskild match sköt Denzel hela 36 poäng.

Inte minst Umeå BSKT fick i de tre mötena med BC Luleå (fjärde matchen i grundserien blev inställd) erfara hur tufft det är att spela mot denne Denzel. Mot Umeå hade han höga effektivitetsmåtten 34 – 34 – 20.  Hans poängskörd mot Umeå var 28 – 17 – 18.

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
”Han har redan mottagit en utmärkelse detta år som i allra högsta grad beskriver varför han är årets forward. Hudiksvallsonen har dominerat SBL på denna position i år men inte bara defensivt. Med sina 14,7 poäng per match tillhörde han toppen i skytteligan samtidigt som han defensivt stängde ner motståndarna. Årets Forward är Denzel Andersson från BC Luleå!”

Röstresultat Topp 3 – Årets Forward (procent av rösterna)
:
36% – Denzel Andersson, BC Luleå
16% – Zachary Cuthbertson, Borås Basket
12% – Jordan Semple, Jämtland Basket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.