Givna centervalet

Det givna valet till ”Årets center” – Janel McCarville, Alvik Basket. Att hon i matcherna i svenska ligan även kan se ut som en stor pointguard bevisar bara den rutinerade amerikanskans breda repertoar. Under den grymma karriären har hon bland annat blivit mästare i WNBA och i EuroLeague.

Den här förkortade säsongen, då Alvik i alla fall kunde ta titeln som Cupmästare, snittade McCarviile i ligan15.7 poäng, 10.2 returer, 6.2 assists och 2.6 steals per match. Hon toppade statistiken i effektivitet (26.8), och 2-poängsskottprocent (62.5%).

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
”Att hon har erfarenheter från allra högsta världsnivå kan man inte bara läsa på CV:t, utan är helt uppenbart när hon är på banan. Med en utomordentlig spelförståelse är Årets Center förutom en fenomenal poänggörare och returtagare en fantastisk lagspelare som gör sina medspelare bättre både med sina basketmässiga kvaliteter och med sitt ledarskap som syns på långa vägar. Årets Center heter Janel McCarville!”

Röstresultat Topp 3 – Årets Center (procent av rösterna):
56% – Janel McCarville, Alvik Basket
20% – Samantha Cooper, Wetterbygden Basket
24% – ströröster på flera spelare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.