Norrtalang hem från USA

En silly season-notering är att en talang från norr vänder hem från USA – och väljer då en satsande klubb i basketettan som är Borås Basket.

Det handlar om 19-åriga guarden Emma Ström från Gammelstad. Efter utbildning på BG Luleå stack hon till livet på andra sidan Atlanten med juniorcollege-laget Eastern Wyoming.

– Jag bestämde mig för att jag ville åka tillbaka till Sverige kommande säsong av olika anledningar. Jag känner mig inte helt redo för Basketligan då konkurrensen på guard-positionen där är väldigt hård. Det är inte ovanligt med importer på den positionen, men också andra duktiga svenska spelare. Därför ville jag fortsätta jobba framåt på min egen utveckling och det kändes som att jag hade bäst förutsättningar att fortsätta växa genom att spela för Borås, säger Emma Ström till Borås Baskets hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.