Blev inte sju år i rad

Efter en svit på sex år i rad med titel som ”Årets center” valde Jocke Kjellbom att ställa basketdojjorna på någon svensk arvtagare fanns inte senaste säsongen – då exempelvis André Nilsson i Umeå fick en liten roll och Carl Engström som återvände till Wetterbygden inte riktigt övertygade. Den som klev fram var en amerikan som ”bara” mäter 201 centimeter,  Framröstad som ”Årets center” är Jeremy Combs, Köping Stars.

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
”Bara 201 cm lång vilket med centermått är för litet. Men inget är smått med årets center spel. Han är atletisk, snabb, kan skapa sitt eget skott och fyllde upp statistikkategorierna för sitt succélag Köping Stars. Fyra i skytteligan, femma i returligan och ligans härligaste hårsvall – Årets Center är Jeremy Combs!”

Röstresultat Topp 3 – Årets Center (procent av rösterna)
:
76% – Jeremy Combs, Köping Stars
24% – ströröster på flera spelare

Bilden: Mannen med den spännande frisyren, Jeremy Combs, blev ”Årets center”.
Foto: Johan Löf.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.