Storklubben: ”Pessimistisk prognos”

Bland de klubbar som kämpar med en ekonomi där frågetecknen är många – är Södertälje BBK. Stora turneringen Scania Cup är framskjuten och det är högst osäkert om den över huvud taget kan genomföras.

– Vi tar beslut runt 15 april om vi skjuter upp Scania Cup ytterligare eller om vi ställer in. Men det ser ju ganska mörkt ut, ärligt talat. Inte bara om det går att spela. Lag ska ju hinna med att förbereda sig också. Det är en ganska pessimistisk prognos, säger klubbdirektören Johan Strömwall till Länstidningen i Södertälje.

Pengarna för Scania Cup handlar om tre, fyra miljoner kronor – som kan utebli. SBBK gör allt för att skära i kostnader, har redan permitterat personal och även varslat två anställda om uppsägning.

SBBK har två elitlag, damer och herrar i ligaspel. Fem har kontrakt för 2020/2021, Det är för herrlaget coachen Ludde Degernäs och lagkaptenen Martin Pahlmblad.  I damligalaget  är Sofia Hägg den enda spelaren med avtal, på ledarsidan har coacherna Viktor Bengtsson och Joakim Lantto kontrakt.

När det gäller lagbyggen;
– Vi kommer att börja inom kort. Vi vet ju inte, men räknar med en säsong som börjar i september och det är viktigt att man får ihop någon typ av stomme. Men det är lite för tidigt, säger Johan Strömwall till LT.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.