Klart: Nye coachen presenterad

Då har – inte oväntat sett till senaste dagarnas händelser – Jämtland Basket presenterat Adnan Chuck som ny head coach.

– Inriktningen har ju varit att hitta en långsiktig lösning kring coachfrågan och den har varit aktualiserad under hela säsongen där kravet om ett längre samarbete har varit vägledande. När vi nu är i lås med en av Sveriges bästa basketcoacher med internationell erfarenhet och sannolikt väldigt högt uppe på förbundets lista över tänkbara kandidater till kommande förbundskaptensjobb så känner vi oss förstås mycket lyckligt lottade, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

Adnan Chuk kommer närmast från Geneve i Schweiz och har nu kritat på ett treårskontrakt i Östersund.

– Det var helt klart en upplevelse att jobba och leva i ett annat land och det är så klart inte uteslutet att det blir en ny resa senare. De närmaste tre säsongerna ser dock jag och familjen fram emot att få vara med på Jämtlands fortsatta utveckling och det kommer att bli en mäktig känsla att få kliva in i Sporthallen och tillsammans med fansen kriga för livet mot ett SM-tecken, säger Jämtlands nye coach i ett pressmeddelande.

Adnan Chuk-fakta:
Ålder: 38 år, född i Jajce, Bosnien/Hercegovina.
Familj: Sambon Malin Aasa och två barn.
Spelarkarriär: Norrköping Dolphins, Oskarshamn Atomics, Mitteldeutscher (Tyskland), Norrköping Dolphins, Scarlet Vilvoorde (Belgien), Press Iserlohn (Tyskland), Jämtland Basket, Södertälje Kings (SM-guld 2013), Norrköping Dolphins.
Coachkarriär: Assisterande coach ett år i Södertälje, ett år i Norrköping. Fyra år som head coach i Norrköping Dolphins med två finaler och ett SM-guld. Två gånger årets tränare. Senaste året head coach i Lions de Geneve, Schweiz, Assisterande förbundskapten för Sveriges herrlandslag. Assisterande förbundskapten för Bosniens herrlandslag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.