Cupen inställd, mer att vänta

Svenska Basketbollförbundet har beslutat att nya Svenska Cupen ställs in för säsongen 2020/21.

”Nya” Cupen fick en första säsong där BC Luleås herrar och Alvik Baskets damer vann titlarna, men innan finalspelet var det en bunt iskalla och sportsligt ointressanta övningar som mest kostade klubbarna pengar.

Hur upplägget blir i framtiden är svårt att sia om – klart är nu i alla fall att Svenska cupen pausas en säsong.

– Inte minst formatet där bäst rankade lag spelar på bortaplan, som vi gillar, gör att det uppkommer icke obetydliga resekostnader i början av säsongen för SBL-lagen, säger Olle Lundén, tävlingsansvarig på Svenska Basketbollförbundet.

Att ställa in cupen är ett sätt att minska klubbarnas kostnader. Förbundet jobbar närmast vidare för att försöka hitta ett fungerande koncept för kommande säsongs ligaspel. Fler beslut är att vänta.

– Många föreningar har det oerhört svårt just nu. Samtidigt måste vi se långsiktigt för Svensk Baskets bästa i alla de beslut vi tar. Många av de kostnader som är förknippade med tävlingsbestämmelser finns ju för att göra produkten bättre vilket leder till bättre ekonomi långsiktigt. Det är oerhört viktigt att vi alla nu ser vad vi själva kan bidra med för att dra ner på kostnader och samverkar konstruktivt. SBBF jobbar nu hårt med att se över alla tävlingsbestämmelser, koordinera uppgifter för RF-stöd, ha dialoger med serieföreningarna och elitdomargruppen. Vi driver på i detta och hoppas inom kort kunna komma ut med fler åtgärder, säger generalsekreterare Johan Stark.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.