A3 Basket har en plan

Mitt i Coronakrisen med tunga uteblivna intäkter för inställt SM-slutspel och inställda stora arrangemanget Vårruset i Umeå har A3 Basket en plan.

– Kortsiktigt får vi försöka överleva och minskar vår budget med ungefär 25 procent. Men vi kan inte bara titta på hur det kan se ut nästa år, vi måste samtidigt prata med våra partners om det långsiktiga över kommande fem år. Euroleague är väl ett bra mål för en klubb med ambitioner, vi ska sikta högt, säger A3 Baskets klubbdirektör Lotta Enjebo.

Mer läsning: A3 Basket siktar högt – trots krisen

Umeå-klubbens boss om…

Svenska Cupen: ”Vi har inget emot att hoppa över ett år. Vi gillar idén i grunden men det gäller sedan att jobba fram en mer attraktiv produkt. Jag kan tänka mig ett gemensamt event med finalspel för herrar och damer”.

Svenska ligan: ”I grunden är det alldeles för få matcher, men det är förstås inte läge med utökning till nästa säsong, nu gäller det att se det på sikt.”

Eurocup: ”Vårt mål är att fortsätta delta, sedan får vi se hur Eurocup blir, det spekuleras om alla länder kommer att kunna delta och om det blir någon variant nästa säsong.”

Kontraktsläget inför 2020/2021: Coachen (Janne Enjebo) har en önskelista, men det finns inga skrivna spelarkontrakt, först måste vi lösa allt runtomkring.

Budgeten: Den är svår att sia om, men jag skulle tro att vi pratar om ungefär 25 procent ned. När det gäller truppen tittar vi på att gå ned till fyra importer (tidigare sex).

x x x x x

Bloggens spaning om önskelistan (inte så svårt, det lag som A3 avslutade rumphuggna säsongen med var skarpt).
Startfemman: Tiffany Brown, Stefanie Yderström, Nathalie Fontaine, Mackenzie Engram, Ama Degebon.
Nyförvärv: En USA-guard.
Från bänken: Sandra Hansson, Isabelle Edholm, Kristina Jansson Udekwu, Moa Dellbro,
Frågetecken: Danielle Elvbo.
Lämnar sannolikt: Sofia Pelander, Tamara Radocaj och Jelena Ivezic.
Dubbel-licenser – Umeå har genom KFUM Umeå även division 1-lag kommande säsong: Matilda Sandberg, Tilda Andersson, Tilda Lundgren.
Nya studenter vid Umeå Universitet: Intressanta antagningar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.